Genom Mallas Ögon är bloggen som handlar om mig; Malin, och min familj som består av sambon Johan och de små prinsessorna Nelia 6 år och Mira 5 år och våra bestyr helt enkelt. Häng med till Bjästa, 2 mil utanför Örnsköldsvik vettja !

torsdag 2 december 2010

Leker ni julklappsleken på julafton ?

...Det ska vi !!


I år ska vi ha ett tema. Kanske bokstaven "L", "Humor" eller en färg kanske ?? Ju mer genomtänkt innehåll och roligt inslagna paket, desto roligare !

För er som inte minns eller inte har gjort julklappsleken kommer här reglerna som vi använder oss utav:
(Har ni barn så rekommenderar jag er att göra det när de somnat eller gömma klappar i huset istället. Barn har lite svårt med att man får "tjuva" och att man i slutändan kan bli utan.)
Julklappsleken:

Ta paket:
Alla tar med två presenter till ett fastställt maxbelopp (40:- kör vi). Man lägger alla paket i en hög på mitten av bordet. En 1:a eller 6:a får man ta ett paket. Får man en 2:a får man lägga tillbaka ett.

Runda 1 med oöppnade paket:När högen är slut börjar man att spela om varandras presenter på tid. (7 min) Får du en 1:a eller 6:a får du "tjuva" ett paket av någon. Hinner du inte ta något paket innan näste man på tur har slagit tärningen så hann du helt enkelt inte få något den här gången. Vissa väljer att öppna först men vi har bevarat spänningen genom att inte göra det.

Öppningen:När 7 minuter är slut så får de som har paket öppna dem ett och ett och beskriva innehållet. Lyckas du göra dina medspelare sugna på grejen så lovar jag att leken blir roligare sen !

Runda 2 med öppnade paket: EN person får ställa klockan på en valfri tid mellan 15-30 minuter som ingen annan vet om. Får du en 1:a eller 6:a får du "tjuva". (Är man väldigt många runt bordet så kan man köra en stund och sedan slänga in en tärning till.) De paket man har när klockan ringer får man behålla !

Det är otroligt roligt och inte speciellt jobbigt om man förlorar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar